21 mars 2012

Golven är färdigbehandlade!

Japp, som rubriken säger: golven är färdigbehandlade!!!!

Vi har haft en kille som slipar och behandlar golv ute hos oss, och nu är han klar. Vi fick nedan "sneakpeak" på hur det ser ut i ett MMS med en bild på golvet i storstugan och även en bild på golvet på övervåningen.

Så nu är vi väldigt sugna på att få åka ner till torpet och se helheten. På övervåningen har vi bara sett den bit av golvet som vi lagt, inte det gamla golvet, så vi vet egentligen inte hur bra golven går ihop... Vi valde en mörk färg till övervåningen som heter Rosenträ. Och av MMS-bilden att döma så verkar det som om det blev jättebra.

Golvet i storstugan sa vi att killen som gjorde det får bestämma vad han tycker blir bäst. Det enda vi sa att vi vill ha ett ganska ljust golv. Och det är ljust, det har vi sett, och vi tror att det blir precis lika bra som övervåningen.

Innan helgen kommer rusandes så ska jag hinna med att köpa lite såjord, torvbriketter, och annat smått och gått så att jag kan börja så mina fröer som jag köpte i vintras!
Än så länge har jag Blomman för dagen, Anisisop, Aster och Alunrot. Jag ska komplettera med lite grönsaker också, men i år skippar vi potatisodlingen. Visserligen gav förra årets skörd bra avkastning, men det är ganska mycket jobb. när man inte är där hela tiden, att rensa ogräs och kupa jorden kring plantorna måste man ju göra. Men istället för potatis så blir det nog mer morötter, palsternackor, jordgubbar och tomater än förra året!

Jag har ju glömt nämna att vi faktiskt är klara med all panelsättning på övervåningen och i trapphuset.
Det som är kvar är under trappan, om vi nu kan bestämma oss för om vi ska vara så petiga och sätta även där.
Jag har även kvistlackat ett varv, så nu räknar jag med två varv till och sedan ska vi börja grundmåla. Så det går verkligen framåt ute på torpet! Skönt det eftersom det börjar gå mot vår och då vill man ju vara ute.

Och för året finns det en del trädgårdsplaner. Det första blir att göra de markerade områden på bilden nedan till gräsmatta. Områdena som syns på bilden ser inte så stora ut, men de är på höger sida säkert 10 gånger större och på vänster sida 3 gånger större. När det är grönt och fint som på bilden så ser det inte så farligt ut, men egentligen består de ytorna av massa högar med gammalt gräsklipp som är ca 50 cm höga, så nu när det inte börjat växa något än så ser det inte alls roligt ut. Och sedan när det börjar växa och bli grön (som på bilden) så syns inte högarna, men det går ju inte att klippa gräsmattan där om man inte har någon form av terrängmaskin...! :)
Vi har inte riktigt bestämt oss för hur vi ska lösa detta trädgårdsprojekt, men vår första tanke är att gräva bort alla dessa högar med gammalt gräsklipp som förmultnat och blivit hårt packade jordhögar... dock så känns det lite elakt, det bor säkert en massa söta sorkar där, men det kan inte hjälpas. Och efter att vi grävt bort allt, så får vi rycka upp allt sly som är på väg upp. Och sen vet jag inte om vi kanske måste hyra någon jordfräs eller liknande så att vi får upp jorden och allt ogräs... Därefter är väl tanken att fylla på dessa ytor med bra matjord och sedan så ny gräsmatta...
Annars kör vi kanske bara en enklare variant... Gräva bort alla högar, börja klippa gräset där när det börjar växa och på så sätt hålla längden nere och eventuellt kasta ut lite gräsfrön och hoppas på det bästa.

Det lutar nog åt den enklare varianten... Men vi får se.

Hej hopp!!! <3

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar